Duurzame bloemist met het certificaat Zilver

Wij zijn een duurzame bloemist met het certificaat Zilver

Met het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist tonen bloemisten aan dat zij duurzamer ondernemen. Dit doen zij door een duurzamere bedrijfsvoering en het inkopen van bloemen en planten die op een duurzamere manier zijn geteeld. De bloemist kan dit aantonen met een aantal erkende certificeringen, zoals MPS-A+, biologisch en On the way to PlanetProof.

Waar letten wij op om dit keurmerk te behouden:
 
  • Wij kopen alleen bloemen in met een duurzaam keurmerk zoals MPS-A+ , On the way to PlanetProof en een aantal andere gecertificeerde kwekers.
  • Wij scheiden ons afval – zoals plastic hoezen, groenafval, karton en papier. Bovendien wordt afval van eenmalige verpakkingen op een centraal punt verzameld om het te verwerkingen/recyclen.
  • Wij letten op welke schoonmaakmiddelen wij gebruiken. Middelen zoals chloor, kunnen schadelijk zijn voor het milieu. Duurzame bloemisten mogen daarom geen chloorhoudende reinigingsmiddelen gebruiken. Ook moeten alle schoonmaakmiddelen veilig worden opgeborgen. Op die manier worden medewerkers niet continu aan schadelijke stoffen blootgesteld en hebben onbevoegden geen toegang tot de middelen.
  • Onze bedrijfsauto en de bezorgauto hebben een schone motor: alle transportwagens hebben tenminste een Euro 5 motor.
Wij zijn een duurzame bloemist met het certificaat Zilver