Duurzaam uw vaas schoonmaken

Zo maakt u een vaas (duurzaam) schoon

Een schone vaas zorgt ervoor dat u langer van uw bloemen kunt genieten. Wij delen graag met u de stappen om een vaas (duurzaam) schoon te maken:
 
Stap 1: spoel de vaas grondig om
Vaak wordt een vaas vuil weggezet. Begin met het grondig omspoelen van de vaas om eventuele resten of vuil te verwijderen.
 
Stap 2: gebruik duurzaam schoonmaakmiddel
We adviseren om een duurzaam afwasmiddel te gebruiken om de vaas mee schoon te maken. Vul hiervoor de vaas met een laagje warm water en voeg een duurzaam schoonmaakmiddel toe.

Stap 3: gebruik een zachte borstel of schuursponsje
Gebruik een zachte borstel of de zachte kant van een schuursponsje, om de binnenkant van de vaas helemaal schoon te schrobben. Let er wel op dat u alle oppervlakken bereikt, inclusief de bodem en de hals van de vaas. Deze worden snel vergeten!

Stap 4: spoel de vaas na met warm water
Met deze stap spoelt u de vaas nog eens goed na met warm water. Hiermee worden alle zeepresten weggespoeld. Om hardnekkige vlekken of aanslag te verwijderen, kunt u een mengsel van witte azijn en water gebruiken. Vul de vaas met een oplossing van gelijke delen azijn en water en laat het een uur inweken. Spoel de vaas daarna grondig af met warm water.
 
Stap 5: tip voor extra glans
Voor extra glans kunt  een oplossing van citroensap en water gebruiken. Vul de vaas met een mengsel van water en het sap van een halve citroen. Laat het een paar minuten inweken en spoel vervolgens grondig af met warm water. Droog de vaas af met een schone, zachte doek voordat u de vaas opbergt of gebruikt.

Stap 6: ververs het water na 2-3 dagen
Om nog langer van bloemen te genieten adviseren we om de 2 tot 3 dagen het water te verversen. Is het water erg vuil geworden, maak de vaas dan schoon met een schoonmaakmiddel en vul daarna de vaas tot minimaal 2/3. Zo hebben de bloemen voldoende water tot hun beschikking. Een stukje van de stelen afsnijden voordat de bloemen weer terug in de vaas gaan zorgt er ook voor dat de bloemen langer staan.

Stap 7: maak de vaas na gebruik schoon
Zoals eerder aangegeven wordt deze stap vaak overgeslagen. Toch adviseren wij om uw vaas schoon weg te zetten. Stop de vaas nooit in de vaatwasser! Door tempratuur verschil kan de vaas kapot springen als u de vaas uit de vaatwasser haalt. De vazen in ons assortiment zijn vaak handgemaakt en kunnen temperatuurverschillen niet goed aan.
 
Duurzaam uw vaas schoonmaken